یخچال بدون شک یکی از برترین اختراعی است که تا به امروز به ثبت رسیده و بهطور کل شیوه زندگی را اصلاح کرده است. این وسیله به یکی از ضروری ترین امکانات زندگی تبدیل شده و از انفساد مواد غذایی و همینطور به دنبال آن از هدر رفت هزینه ها جلوگیری می کند. یخچال ها دارای قسمت های مختلفی هستند که هرکدام وظایف خاصی را بر عهده دارند؛ کمپرسور موتور اصلی تولید کننده سرما است، به همین خاطر قصد داریم در ادامه به بررسی و تشریح کمپرسور یخچال بپردازیم تا از این طریق افراد آشنایی مطلوبی با آن داشته باشند و مانع از خرابی یخچال خود شوند. ما در تعمیره تکنسین های مجربی در زمینه تعمیر لوازم خانگی در تهران را دارد که شما میتوانید ثبت درخواست کنید ما در اسرع وقت به منزل شما میاییم.
برای اطلاع از هزینه تعمیر یخچال درتهران با مجموعه تعمیره با 15% تخفیف وارد شوید.
تمامی خدمات انجام شده در این مجموعه ضمانت ۱۸۰ روزه می شود که داخل فاکتور شما ثبت میگردد.
یکی از مزیت های تعمیر یخچال و تعمیر ساید بای ساید در محل سکونت شما این است که تمامی خدمات و قطعات عوض شده در حضور شما می باشد.
***
توجه داشته باشید که در تعمیره، تعمیر یخچال در منزل انجام می شود و در صورتی که قطعه ای از یخچال آسیب دیده باشد تعمیر کار فقط قطعه آسیب دیده را برای تعمیر به تعمیر گاه می آورد.
***
برای تعمیر یخچال در تهران (در منزل) ثبت درخواست کنید تا کارشناسان تعمیر لوازم خانگی درتهران با شما بگیرند و دستگاه شما رو مثل روز اول سالم تحویل بدهند.
کمپرسور یخچال چیست؟
موتوری که باعث فشرده سازی گاز مبرد در یخچال ها می شود را با نام کمپرسور می شناسیم.
کمپرسور یخچال نقش مهمی در تولید سرمایش مورد نیاز یخچال دارد و باعث می شود نگهداری مواد غذایی برای مدت زمان طولانی، ممکن شود. کمپرسور به نام قلب یخچال نیز شهرت دارد، زیرا اصلی ترین کار را در چرخه تولید هوای خنک انجام می دهد و وجود آن ضروری است. با همه این تفاسیر می توان دریافت که نگهداری از آن نیز اهمیت بسیار بالایی دارد و در صورت بروز مشکل و یا آسیب، می تواند هزینه های زیادی را به دنبال آورد.
نحوه تست کمپرسور یخچال
کمپرسور یخچال یکی از مهم ترین قطعات در این دستگاه می باشد و در زمان آسیب دیدن آن شما باید این قطعه را بررسی کنید نحوه تست موتور یخچال راه های زیادی دارد که شما در زمان آسیب دیدن شما میتوانید از روش های متفاوتی آن را بررسی کنید.
- تست کمپرسور به کمک اهم متر یکی از روش های متداول می باشد برای استفاده از این روش شما باید یک پرآب اهم متر را به کامان و دیگری را به رانینگ متصل کنید و عدد آن را به یاد داشته باشید پس از آن این دفعه کامان و استارت را بررسی کنید و در دفه آخر باید رانینگ و استارت را با هم بررسی کنید مجموع این دو عدد نشان دهنده مقدار اهم کامان می باشد به طور کلی اگر مقاوت تمامی پایه ها را اندازه گیری کردید و یک عدد نمایش داده شد بهتر است به سراغ رله و اوورلود بروید زیرا کمپرسور یخچال مشکلی ندارد.
- تست کمپرسور یخچال به وسیله برق مستقیم بهترین روش برای تست سلامت این قطعه می باشد برای این کار باید رله و اورلود را از روی کمپرسور باز کنید با باز کردن این قطعات متوجه پایه های اصلی موتور که به شکل مثلث می باشند می شوید حال برای تست با برق مستقیم باید یک سر سیم را به حرف C یا کامان متصل کنید و سر دیگر را به حرف R یا رانینگ متصل کنید پس از این کار زمانی که دو شاخه را به برق متصل کردید باید با سر یک پیچ گوشتی عایق از رانینگ برق را به پایه استارت جامپ کنید تا کمپرسور شروع به کار کند اگر موتور یخچال شما هیچ کاری نکرد این نشان دهنده سوختن این قطعه می باشد.
- شما میتوانید در حالت تست مستقیم کمپرسور یخچال یکی از سیم های ورودی آن را به کمک آمپرمتر اندازه گیری کنید اگر از 2 آمپر بیشتر مصرف کرد نشان دهنده آسیب دیدن کمپرسور یخچال می باشد.
نقش کمپرسور در عملکرد یخچال چیست؟
عملکرد یخچال ها وابسته به گازهای مبرد است که خاصیت فشرده سازی و انتقال دما را دارند، این مواد را تحت عنوان گاز یخچال می شناسیم و در بحث تعمیرات رویارویی زیادی با آن داریم. برای آشنایی با گاز یخچال و عملکرد آن کلیک کنید. گردش گازهای مبرد در یخچال پیرو چهار مرحله زیر است:
- فشرده سازی
- متراکم شدن
- اندازه گیری و گسترش
- تبخیر
در ادامه این چهار مورد را بهصورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفته اند.
فشرده سازی
در مرحله تراکم سیکل تبرید، مبرد به صورت بخار با فشار کم وارد کمپرسور می شود. کمپرسور به گاز فشار زیادی اعمال می کند و آن را به گاز مبردی با فشار و دمای بسیار بالا تبدیل می کند. پس از آن کمپرسور وظیفه هدایت جریان ایجاد شده به فاز بعدی سرماسازی را برعهده دارد.
متراکم شدن
پس از فرآیند تراکم، مبرد فشرده شده برای چگالش وارد کندانسور می شود. در مرحله تراکم، مبرد بخار وارد کندانسور شده و از طریق لوله های فلزی متعدد در مسیرهای مشخصی شروع به حرکت می کند؛ این لوله های فلزی گرمای مبرد را به هوای اطراف ساطع می نمایند. هوای اطراف لوله های فلزی در مقایسه با مبرد داخلی بسیار پایینتر هستند، بدین ترتیب طبق قانون ترمودینامیک، گرما از ناحیه با دمای پایین به ناحیه با دمای بالا منتقل می شود. بنابراین، گرما از مبرد به هوای اطراف منتقل می شود.
با توجه به فرآیند انتقال حرارت، دمای بالای مبرد به دمای اشباع تبدیل می شود و مبرد بخار را به مایعی با فشار بالا تبدیل میکند. پس از تبدیل شدن مبرد به مایع، کندانسور آن را به فاز بعدی یعنی اندازه گیری و گسترش می فرستد.
اندازه گیری و گسترش
در مرحله سوم تبرید تراکمی، مبرد مایع وارد شیر انبساط می شود؛ این شیر فشار روی انتهای مکش را حفظ می کند. هدف اصلی شیر انبساط گسترش مبرد مایع و کاهش فشار سمت خروجی است؛ در مرحله انبساط، دمای مبرد مایع نیز کاهش می یابد و به مبرد با دمای پایین تبدیل می شود.
تبخیر
پس از اتمام فرآیند انبساط، مبرد مایع وارد اپراتور می شود. بخش اپراتور خنککننده مبرد یا یخچال است که گرما را به طور کامل از سیال موجود در دستگاه خنککننده جذب می کند. فن های متعددی برای حذف هوای گرم از ناحیه تهویه شده وجود دارند که توسط کویل اپراتور استفاده می شوند. مبرد خنککننده با جذب گرمای هوا، دمای فضای درونی یخچال را کاهش می دهد.
پس از مدتی، مبرد مایع به طور کامل گرما را دریافت کرده و شروع به جوشیدن می کند. همانطور که مبرد به جوش می آید، به حالت بخار کم فشار تبدیل می شود. پس از این، مبرد بخار دوباره به کمپرسور ارسال می شود و کل چرخه تکرار از ابتدا به همین ترتیب و شیوه ادامه پیدا می کند.تکرار مداوم و پشت سر هم چرخه باعث تولید نیرو و سرمای مورد نیاز درونی یخچال می شود و از انفساد مواد غذایی ممانعت به عمل می آورد.
راه های مراقبت از کمپرسور یخچال
شیوه بهکارگیری یخچال ها به واقع مهمترین عاملی هستند که تاثیر مستقیمی بر روی طول عمر آنها دارند، پس لازم است مصرف کنندگان با ویژگی های هر قطعه و نحوه استفاده صحیح آنها آشنایی داشته باشند تا بدین ترتیب بتوانند از بروز مشکل در عملکرد جلوگیری نمایند. یکی از راه های مراقبت از کمپرسور، عدم روشن کردن یخچال پس از جابجایی است.
نکات مربوط به جابجایی
در صورت اسباب کشی و یا جابجایی یخچال، روغن موجود در کمپرسور و حتی گاز مبرد، جابجا می شوند؛ این جابجایی تبعات بسیار زیادی را به دنبال دارد و به قسمت های مختلف یخچال آسیب می رساند. توصیه می شود پس از جایجایی، برای چند ساعت از روشن کردن یخچال و اتصال آن به برق خودداری نمایید تا در این مدت روغن و گاز به حالت و مکان اولیه خود بازگردند.
باز ماندن درب یخچال
باز ماندن درب یخچال باعث از دست رفتن سرمایش درونی می شود، در نتیجه تعادل موجود در چرخه تولید سرما از بین می رود؛ در پی این مسائل، کمپرسور فشار مضاعفی را برای تولید مجدد سرما و افزایش سرعت چرخه متحمل می شود و این تاثیرات نامطلوبی بر روی طول عمر و کارایی آن دارد.
قرار دادن مواد غذایی گرم در یخچال
یکی از رایج ترین اشتباهاتی که توسط مصرف کنندگان انجام می شود، قرار دادن مواد غذایی گرم در یخچال است؛ شاید از نظر شما گذاشتن یک بشقاب غذای گرم یا یک قابلمه داغ چیزی طبیعی و بدون اشکال باشد، اما در واقع چنین نیست.
هنگامی که ماده ای دارای دمای بالا را درون یخچال قرار می دهید، تعادل دمایی شکل گرفته در یخچال را با اختلال مواجه می کنید؛ این موضوع در طول زمان به سنسورهای دما آسیب می کند. سنسورهای دما و پنل های کنترلی همان بخش هایی هستند که اطلاعات مورد نیاز برای افزایش و یا کاهش سرعت فعالیت را به کمپرسور می رسانند، پس اختلال در این بخش ها، عملکرد کمپرسور را نیز با مشکل مواجه می کند و باعث عدم عملکرد و یا کارکرد بیش از حد آن می شود.
استفاده از محافظ
گاهی ممکن است نوساناتی در جریان برق ورودی به یخچال اتفاق بیافتد؛ این موضوع می تواند از برق ساختمان و یا قطع و وصل شدن برق شهری نشأت گرفته باشد. در همه حالات استفاده کردن از محافظ امری ضروری است، زیرا باعث می شود جریان الکتریسیته به شکل تدریجی و با شدت کم وارد یخچال شود. در صورتی که از محافظ برای برق رسانی به یخچال ها استفاده نکنید، اتصال یکباره برق و نوسان بالای آن می تواند صدمات زیادی را به وجود آورد و حتی موجب سوختن کمپرسور و آتشسوزی شود.
شما با رعایت این نکات می توانید درصد خرابی انواع یخچال های مصرفی خود را به حداقل برسانید و برای مدت زمان بیشتری از آنها بهرهمند شوید. در صورتی که باز هم دچار مشکل شدید، از مشاوره های فنی تیم تعمیره و خدمات تعمیراتی آنها استفاده نمایید و بی دغدغه، در اسرع وقت و با کمترین هزینه های ممکن، مشکل خود را رفع شده بینید در این مقاله به طور کامل به کمپرسور یخچال را بیان کردیم.
مطالب مرتبط :
لطفاً با پر کردن ستاره ها به این نوشته امتیاز بدهید.
2 پاسخ
ممنون مطالبتون عالی بود
ممنون از همراهمی شما